Drottning Elizabeth II missbrukas för bedrägerier.
Bedrägeri:

Drottning Elizabeth II satt på Storbritanniens tron i hela 70 år, men nu missbrukas hennes död för bedrägerier.

Bedragare missbrukar drottning Elizabeth II:s död

Just nu cirkulerar ett mejl som ser ut att komma från Microsoft med en länk som verkar leda till en minnessida för den avlidna drottning Elizabeth II, men både mejlet och minnessidan är bedrägerier.

Som vi nog redan hade på känn verkar det inte finnas någon nedre gräns för hur skrupelfria de kriminella kan vara.

Nu har de sjunkit så lågt att de missbrukar den engelska drottningen Elizabeth II:s nyligen inträffade dödsfall för att försöka lura till sig personuppgifter från intet ont anande offer.

Läs även: Om du får ett av dessa mejl ska du vara försiktig

Var försiktig om du får ett mejl från ”Microsoft”

Rent konkret handlar det nya bedrägeriet om att de kriminella skickar ut mejl som liknar officiella mejl från Microsoft. 

I mejlet bjuds du in att besöka en minnessida till drottningens ära där du kan skriva en hälsning på en virtuell vägg.

När du klickar på länken i mejlet måste du först logga in med ditt Microsoft-konto, och sedan kommer du till en nätfiskesida vars enda syfte är att lura av dig inloggningsuppgifterna till ditt Microsoft-konto.

Den falska webbplatsen kan till och med stjäla dina inloggningsuppgifter, även om du loggar in på ditt Microsoft-konto med tvåfaktorsautentisering.

> Läs även: Bedragare härjar på Facebook och andra sociala medier

I från-fältet längst upp syns det tydligt att mejlet INTE kommer från Microsoft, även att det liknar företagets officiella e-postmeddelanden. Länken i mejlet leder också till en falsk minnessida för den avlidna drottningen.
Falsk e-postadress:

I från-fältet längst upp syns det tydligt att mejlet INTE kommer från Microsoft, även att det liknar företagets officiella e-postmeddelanden. Länken i mejlet leder också till en falsk minnessida för den avlidna drottningen.

Mer kungliga bedrägerier på väg

Tyvärr är det här nya bedrägeriförsöket inte det enda. 

Brittiska National Cyber Security Centre varnade därför förra veckan för att drottningens död skulle ge upphov till en våg av bedrägerier där dödsfallet missbrukas för kriminalitet.

Det beror enligt säkerhetsexperter på att vi är mer benägna att falla för diverse trick från bedragare om vi är känslomässigt påverkade av något – till exempel ett dödsfall, ett krig, en epidemi eller en naturkatastrof.

Därför rekommenderar vi att du helt undviker att reagera på all kommunikation som rör dödsfallet i den brittiska kungafamiljen.

> Läs även: Varning för nätfiske – här är de farligaste tjänsterna

Kanske är du intresserad av...