brolere_komse_162012

Avslöjande: De 10 största misstagen

I PC-tidningen vill vi helst skriva om allting som man kan använda en dator till, men i just den här artikeln handlar det i stället om fel, misstag och dumheter som vi begår själva när vi surfar på internet, läser e-post eller testar något spännande i Windows.

25 oktober 2012

Supportteknikerna har länge hävdat att de vanligaste felen härrör till användarna själva. Det kan verka generaliserande, men om du tar en titt på tio i topp-listan törs vi nästan lova att du känner igen dig.

Den tredje största misstaget: Att lämna datorn utan att logga ut. Andra kan komma åt att missbruka din personliga information och e-postkonton, och om du har riktig otur till och med komma åt dina pengar.

Den näst största misstaget: Installation av en drivrutin som har hittats på Google Du kan råka hämta en gammal drivrutin som inte är uppdaterad och som inte fungerar optimalt. En gammal drivrutin kan till och med få datorn att krascha. Du utsätter dig också för en säkerhetsrisk eftersom filerna kan innehålla skadliga program i form av exempelvis virus.

Och vinnaren är?: Du installerar flera antivirusprogram Flera antivirusprogram bromsar Windows och det kan också uppstå konflikter mellan säkerhetsprogrammen samt göra operativsystemet instabilt.

I pdf-filen nedan kan du läsa PC-tidningens stora artikel om de tio vanligaste misstagen som vi användare gör framför datorn. Vi går förstås igenom hur du undviker att göra samma misstag.

Kanske är du intresserad av...