KOM_SV_171111-NR11_JJ_FAA_FAT_I_FILERNE_Web

Återfå viktiga filer

Hoppas gärna på det bästa, men förbered dig för det värsta. Här visar vi hur du skapar ett effektivt verktyg som kan rädda filerna om Windows kraschar.

21 juli 2014

Så länge Windows fungerar behöver du inte bekymra dig. Men vad gör du om Windows plötsligt drar sitt allra sista andetag, låser datorn med allt vad där finns av unika bilder, privata dokument och filmer, och tvärvägrar att starta igen? Enkelt – du plockar fram din räddnings-cd eller ditt räddnings-usb-minne, startar datorn från någon av dem och fiskar upp filerna från hårddisken. Det inte bara låter enkelt – det är enkelt! Den här artikeln visar hur du skapar en räddningsplanka som du ska ha liggande på ett säkert ställe för att använda om katastrofen blir ett faktum.

Läs här hur du skapar både en räddnings-cd och ett räddnings-usb-minne med hjälp av programmet Kaspersky Rescue Disk 10. Givetvis räcker det med ett av alternativen, har du exempelvis en liten lätt bärbar dator utan cd/dvd-enhet ska du förstås inte börja böka med en räddnings-cd utan använda ett räddnings-usb i stället.

När du väl har en räddnings-cd/eller usb-minne får du vägledning i hur de ska användas för att starta om datorn. Som du kanske upptäckt kan det vara lite krångligt och det är en klar fördel om du behärskar din dator. Då vet du hur den ska startas upp från en cd eller ett usb-minne, helst innan du hamnar i en situation där dina filers öde hänger på hur mycket du kan. Till sist visar vi hur Kaspersky Rescue Disk 10 fungerar och hur du enkelt kopierar filer till en befintlig hårddisk eller ett usb-minne.

www.kaspersky.com

Kanske är du intresserad av...