2 trusler komse 052016

7 nya hot du måste vänja dig vid

Datorvirus och dåligt översatt e-post från afrikanska prinsar känner vi redan till, men nu lurar nya och betydligt farligare hot runt knuten.

17 mars 2016

Kriminella som spårar vad du gör på internet, företag som skamlöst säljer personlig information, och sabotageprogram som i värsta fall kan förstöra din dator. Det låter som handlingen i en James Bond-film, men i själva verket är detta tre hot som redan existerar.

På sätt och vis är de cyberkriminella, hackarna och virusmakarna nästan beundransvärda som med makalös kreativitet och ihärdigt arbete hittar säkerhetshål i program och lär sig utnyttja dem för att stjäla, utpressa och tjuvlyssna. Det som för en vecka sedan var hur säkert som helst, kan nästa vecka vara en stor säkerhetsrisk.

Så länge vi använder datorer och internet för att handla, skicka bilder, skriva på Facebook, göra bankärenden, skicka e-post och så vidare, kommer vi att vara utsatta för farorna att få datorn hackad, få information stulen eller drabbas av utpressning. Ett talesätt som fått ny luft under vingarna säger att bara för att du inte är paranoid betyder det inte att ingen förföljer dig. Meningen med den här artikeln är inte att skrämma bort dig från datorer och internet, utan att visa vilka hot som redan finns och vilka hot som kan växa i framtiden så att du kan förbereda dig för hårdare och hotfullare tider.

> Fria antivirusprogram kostar! Läs mer här

Kanske är du intresserad av...