win8retro

Två användargränssnitt i Windows 8

I Windows 8 kommer det att finnas två användargränssnitt: ett som påminner om det som finns i datormobiler och ett som vi känner från tidigare versioner av Windows.

4 september 2011

Microsoft visar allt mer av nyheterna i Windows 8. Skrivbordet är till exempel uppdelat i stora fyrkantiga knappar som gör det enkelt att nå de mest använda programmen och funktionerna. Det nya datormobilliknande användargränssnittet kallas för Metro. Bilden här intill visar hur det kan se ut.

Metro kommer dock bara vara det ena av två användargränssnitt. Enligt utvecklaren Steven Sinofsky kommer det även att finnas ett alternativ som påminner om hur Windows 7 ser ut.

Tanken är att det ska finnas något för de som har datorer med tryckkänsliga skärmar och som är vana att använda pekdatorer eller datormobiler, samtidigt som det ska gå att styra Windows 8 på traditionellt sätt med mus och tangentbord.

Microsoft uppger att Metro kommer att bli det primära användargränssnittet. Windows 8 är tänkt att lanseras under första halvåret 2012.

Kanske är du intresserad av...