Windows 10

Testa Windows 10

Här laddar du ner det nya operativsystemet.

2 oktober 2014

Tidigare i veckan släppte Microsoft nyheten att nästa generation av operativsystemet Windows kommer att heta Windows 10. Nu har man även gjort en testversion tillgänglig för allmänheten, det enda som krävs är att du är medlem i Windows Insider Program, vilket i sin tur endast kräver att du har ett Microsoft-konto.

Operativsystemet finns för tillfället på engelska, kinesiska och portugisiska, och du kan välja mellan en 32- eller 64-bitarsversion. Det finns dock en del saker vi vill vara noga att påpeka att detta är en väldigt tidig testversion av Windows 10 som du inte bör installera det på en dator du är beroende av i ditt dagliga användande.

Systemkraven för Windows 10 är en processor på 1 GHz eller snabbare, 1 gigabyte minne för 32-bitarsversionen och 2 gigabyte för 64-bitarsversionen, 16 gigabyte hårddisk och ett grafikkort som stödjer Directx 9 med wddm. Enligt Microsoft är vissa processorer och viss hårdvara är ännu inte kompatibla med Windows 10, och det fungerar heller inte om du kör Windows RT 8.1 eller Windows N.

Här registrerar du dig för Windows Insider Program och laddar hem operativsystemet.

>Läs mycket mer om Windows 10

Kanske är du intresserad av...