nac2012

Testa nästa års säkerhetsprogram från Symantec

Symantec gör betaversionerna av Norton Internet Security 2012 och Norton Antivirus 2012 tillgängliga för alla att hämta hem och testa.

2 maj 2011 av Markus Dahlberg

Passa på och pröva Symantecs nya säkerhetsprogram redan innan de är klara. Företaget gör nu sina kommande versioner av Norton Internet Security 2012 och Norton Antivirus 2012 tillgängliga för alla att testa helt gratis. Det är frågan om betaversioner och därför är det inte säkert att de ersätter fullvärdiga produkter fullt ut.

Några av nyheterna är att programmen numera skyddar mot falska antivirusprogram och att det har blivit lättare att flytta programmen mellan olika datorer genom att licenshanteringen har förenklats.

Båda programmen innehåller funktionen Insight 3.0 som skyddar mot elak kod via rykten. I praktiken innebär det att alla okända filer kontrolleras mot en databas på internet. Filerna klassas med en rad parametrar, som när de sparades, hur många andra som har använt dem med mera. Tillsammans bildar informationen ett rykte som Insight tar hänsyn till när det avgör om filerna kan vara farliga eller om de är säkra.

Kanske är du intresserad av...