Red_windows_komse_112012

Systemåterställning i Windows

Med den inbyggda funktionen Systemåterställning i Windows går det att lösa annars hopplösa systemfel på bara några klick. Det går nämligen att återskapa Windows som det såg ut innan problemen började.

16 juli 2012

Ladda ned hela artikeln och läs mer om systemåterställning i Windows.

Det händer att man ställer till det så mycket i Windows att datorn slutar att fungera som den ska. Då önskar man att det fanns en stor Ångraknapp. Detta har Microsoft tänkt på och det finns faktiskt en sådan funktion inbyggd i Windows. Med hjälp av Systemåterställning kan man lösa många svåra problem.

Systemåterställning är en del av de tre senaste operativsystemen från Microsoft, det vill säga Windows XP, Windows Vista och Windows 7. I den här artikeln visar vi hur du använder funktionen Systemåterställning för att dels skapa återställningspunkter, dels återställa datorn när något har blivit fel.

Frågor och svar om Systemåterställning

Går det att ångra en systemåterställning? I regel går det eftersom det vanligen skapas en ny återställningspunkt innan du läser in en gammal dito. Det innebär att du kan ångra dig och återställa datorn som den var före återställningen.

Finns det risk för att mina dokument ska försvinna från hårddisken när jag går tillbaka till en tidigare återställningspunkt? Nej, systemåterställningen påverkar inte de dokument, bilder eller andra personliga data som du har sparat på hårddisken.

Kanske är du intresserad av...