SP3 till XP äntligen klar

Microsoft har precis gjort den efterlängtade stora uppdateringen till Windows XP tillgänglig. Men förvänta dig inte många nya funktioner.

Nu har det äntligen hänt. Microsoft har släppt det efterlängtade Service Pack 3 till Windows XP - det sista stora uppdateringspaketet till det populära operativsystemet, som har ersatts av Windows Vista på butikshyllorna.

Det är goda nyheter för alla XP-användare i Skandinavien som antingen inte har en dator som är tillräckligt kraftfull för att köra Vista eller som helt enkelt föredrar XP:s stabilitet.

För några veckor sedan släpptes det första Service Pack till Vista samtidigt som Microsoft meddelade att SP3 till XP försenats på obestämd tid. Men nu har det alltså kommit.

Du kan hämta SP3 till Windows XP via Windows Update, och om du har aktiverat automatiska uppdateringar på din pc borde den dyka upp av sig själv inom kort. Men du kan också välja att hämta det fullständiga paketet och bränna det på en cd, om du till exempel vill installera SP3 på en dator utan internetuppkoppling.

Den nya uppdateringen innehåller alla säkerhetsuppdateringar sedan SP2, men utöver att den stödjer ny teknik har den inga nya funktioner.

Kanske är du intresserad av...