Backup illu

Säkerhetskopiera dokument och bilder i Windows 10

I Windows 10 finns dina viktigaste personliga filer i de nya biblioteken, som program automatiskt använder för att spara filer. Vi visar hur du ska bära dig åt för att säkerhetskopiera dem.

8 augusti 2016

En del läsare på vårat forum har frågat var dokument och bilder sparas på datorer som använder Windows 10. Svaret är givetvis extra viktigt att känna till för att kunna göra säkerhetskopieringar av de mest relevanta mapparna och filerna.

Precis som en Windows Vista och Windows 7 använder Windows 10 så kallade Bibliotek, vilka är standardmappar för bland annat bilder, dokument, musik och film. I Windows 10 är det enklaste sättet att hitta dessa att öppna Utforskaren och klicka på Snabbåtkomst i menyn till vänster.

Här finns bland annat snabb åtkomst till dokument, bilder, musik och film, och det är alltså dessa mappar som ska säkerhetskopieras för att du inte ska riskera att förlora dina viktiga personliga filer vid en systemkrasch eller ett virusangrepp.

När du öppnar Utforskaren i Windows 10, visas dina personliga bibliotek under Snabbåtkomst. De viktigaste brukar vara Skrivbord, Dokument, Bilder, Musik och Filmer.

> Enkel backup av din PC

Kanske är du intresserad av...