Keepit lille logo

Frågor och svar om Keepit Plus

Du får 50 GB för backup på internet när du prenumererar på PC-tidningen. Här är svaren på några av de vanligaste frågorna kring tjänsten.

11 augusti 2015

Med din prenumeration på PC-tidningen får du hela 50 gigabyte lagringsutrymme på internet för backup av dina viktigaste filer. När du har installerat Keepits program i datorn eller företagets app i smartmobilen eller pekdatorn är det enkelt att kopiera filer i säkerhet till din plats på internet.

Med hjälp av Keepit samlar du enkelt ditt digitala liv på ett ställe. Förlorar du datorn eller mobilen är det lätt att få tillbaka alla viktiga filer som annars skulle ha försvunnit. Men Keepit kan mycket mer än så, du kan även komma åt och dela filerna med andra även om du inte med dig datorn.

>> Skaffa dina 50 GB nu!

FRÅGOR OCH SVAR OM KEEPIT

Hur säkert är Keepit? 

All data skickas krypterat till Keepits servercenter. Här sparas informationen i krypterad form med hjälp av tekniken AES. Filerna är så säkra det bara tänkas kan.

Hur tar Keepit backup av mina filer? 

Keepit använder CDP, vilket står för Continuous Data Protection. Det innebär i praktiken att Keepit tar en ny backup så fort något ändras i en av de filer som du har bett Keepit ta backup av. Det kan alltså ske flera backuper om dagen eller ingen alls på flera veckor, allt beroende hur ofta filerna ändras. All säkerhetskopiering sker i bakgrunden och blir den avbruten kommer backupen att fortsätta nästa gång datorn är ansluten till internet igen.

Tar Keepit en komplett backup varje dag? 

Första gången Keepit säkerhetskopierar sparas en komplett kopia på företagets servrar. Keepit kommer ihåg hur filerna såg ut hela 30 dagar bakåt i tiden. Nu är det slut med bilder som har raderats av misstag eller dokument som har skrivits över av misstag. Keepit använder en smart teknik för att endast överföra ett absolut minimum av data. Efter den första kompletta backupen överförs enbart ändringar.

Hur sparas filerna? 

Din säkerhetskopia ligger krypterad i Keepits båda servercenter. Det finns alltså en backup av din backup och kopiorna finns på olika håll för maximal säkerhet. Keepits serverhallar hanterar även stora företagslösningar och fler än 130000 webbhotell.

Hur länge får jag använda Keepit gratis? 

Så länge du är prenumerant har du dina 50 gigabyte tillgängliga för backup. Behöver du mer plats kan du uppgradera till Keepit Premium för att få hela en terabyte! Som prenumerant på PC-tidningen får du 20 procents rabatt på årsavgiften för Premiumtjänsten.

Var hittar jag mitt prenumerationsnummer? 

Prenumerationsnumret finns på inbetalningskortet som följer med tidningen. Hittar du inte numret kan vår kundtjänst hjälpa dig: Kontakta kundtjänst

Hur blir jag prenumerant? 

Beställ en prenumeration på PC-tidningen här direkt på webben. Det finns alltid en rad fina erbjudanden för prenumeranter. När du får din första tidning hem i brevlådan får du med ett inbetalningskort där prenumerationsnumret står. >> Se alla aktuella erbjudanden här

Kundtjänst

Har du frågor om Keepit backup? Kontakta Keepits kundtjänst - klicka här >>

Har du frågor om din prenumeration? Kontakta PC-tidningens kundtjänst - klicka här >>

Kanske är du intresserad av...