Nemme_komse_102012

Enkla lösningar på datorproblemen

Har du råkat ut för något litet irriterande och obegripligt problem som inte går att lösa? Som att ljudet plötsligt inte fungerar eller att datorn fryser när du vill se video på internet? Microsoft erbjuder nu fri hjälp för de vanligaste pc-problemen.

28 juni 2012

Behöver du hjälp här och nu? Då kan Microsoft Fix it kanske vara lösningen. Den nya tjänsten från Microsoft är fortfarande under utveckling och långt ifrån perfekt, däremot verkar den mycket lovande. Fix it kan ofta lösa dina problem via ett litet program direkt från webbplatsen och det gör många små datorreparationer ganska enkla. I praktiken betyder det att du slipper leta på Google efter mer eller mindre tveksamma lösningar. Att det är gratis gör det inte sämre. På Fix it-sidan får du tips till hjälp från Microsoft, som du sedan själv genomför.

Tyvärr har inte allt hunnit bli översatt ännu, framför allt är en hel del av de långa tekniska förklaringarna fortfarande på engelska. Vi fokuserar därför på det som Fix it automatiskt kan klara åt dig, utan alltför stora tekniska insatser.

Kanske är du intresserad av...