3_oprydning_komse_052015

Dags för vårstädning

Med en grundlig storstädning på hårddisken får du både mer utrymme för filer och bättre överblick. Här får du ett paket med tre effektiva städprogram.

18 mars 2015

Hårddiskar har blivit så rymliga och billiga att det inte längre verkar vara lika viktigt att hålla ordning på hårddisken som det en gång var. Samtidigt vinner SSD-alternativen mark, men eftersom de är dyra får man kanske nöja sig med 128 gigabyte i en bärbar dator. Då blir det åter viktigt att hushålla med utrymmet när Windows och de installerade programmen breder ut sig.

Om du har en stationär dator med gott om utrymme kan du köpa fler och större hårddiskar, men till slut är även det chassit fullt och du behöver städa.

Genvägar som inte leder någonstans är frustrerande och kan göra det svårt att hitta rätt program. Dubbletter utspridda över hela hårddisken kan göra att du inte längre vet vilken fil som är den nyaste.

Kort sagt är datorns skrivbord inte annorlunda än det verkliga – ju bättre ordning du har, desto lättare är det för både dig och Windows att arbeta.

Av den anledningen har vi letat reda på tre effektiva gratisprogram som gör det enkelt att storstäda datorn.

Kanske är du intresserad av...