Microsoft vill sälja prenumerationer på Office

Teckna abonnemang på Word och Excel. Microsoft tänker sälja sina program för ordbehandling och kalkylblad som prenumerationer.

22 april 2008

Microsoft ska försöka sälja två av programmen som ingår i kontorspaketet Office 2007 som abonnemang. Försöket kallas Albany och gör det möjligt att hämta programmen Word (ordbehandling) och Excel (kalkylblad) på nätet. I stället för att köpa en dvd med en licens på det gamla hederliga sättet betalar du för programmen som en prenumeration.

Med abonnemanget följer Microsofts webbaserade säkerhetsprogram Windows Live OneCare och onlineprogrammen Windows Live Mail och Office Live Workspace.

Försöket betyder dock inte att Microsoft har planer på att skrota den gamla modellen med cd-skivor och licenser.

”Vi överger definitivt inte vår traditionella försäljningsmodell för programvara”, säger Bryson Gordon, produktchef på Albany, och fortsätter: ”Det kommer alltid att finnas en stor mängd användare som vinner på att köpa en fast licens till den senaste versionen av Office. Albany ger bara kunderna en extra valmöjlighet.”

Microsoft har ännu inte avslöjat exakt när programmen blir tillgängliga på nätet eller vad ett abonnemang kommer att kosta.

Kanske är du intresserad av...