Excel-SM

SM i Excel

Nu ska första svenska mästaren i Excel koras.

27 april 2015

Den 20 maj arrangeras Sveriges första "Excel-SM" på Microsofts kontor i Akalla utanför Stockholm. Tävlingen sker den 20 maj i samband med ett Öppet Hus på Microsofts kontor.

"Det är dags att alla Excel-proffs får det erkännande de förtjänar. Vi vet att det finns otroligt mycket talanger på kontor runtom i Sverige som bär analys- och ekonomiavdelningar på sina axlar", säger Helena Kappen, produktmarknadschef för Office 365 på Microsoft.

Till final kommer den som klarat kvaluppgifterna som består av tre grenar:

  • 100 m Spreadsheet, där det gäller att så snabbt som möjligt organisera och flytta en datamängd.

  • Grafbalett, där det gäller att på bara 3 minuter skapa en så informativ och tydlig graf utifrån en datamängd som möjligt.

  • Formelbrottning, där det gäller att så snabbt som möjligt, med en enda cell svara på en fråga utifrån en datamängd.

"För att vinna behöver du vara riktigt vass på Excel. Det finns samtidigt flera sätt att lösa uppgifterna på – tävlingarna blir ett prov på vem som löser utmaningen bäst och snabbast", säger Lukas Lilja, konsult på Excel-Department och domare för Excel-SM.

Tävlingen är öppen för alla men för att ha en chans att vinna mot proffsen behövs många timmar av intensiv träning i både teknik, snabbhet och mental styrka. Sista datum för anmälan är 6 maj och den 11 maj offentliggörs vilka som gått vidare till final i Excel-SM.

Om du eller dina kolleger vill vara med i Excel-SM finns mer information och anmälan här.

Kanske är du intresserad av...