Skype Qik

Ny videochatt i Skype

Tjänsten byggs ut med helt ny videotjänst.

14 oktober 2014

Skype har funnits sedan 2003, men det är först nu som man bygger ut tjänsten med något helt nytt. Skype Qik är en ny chattapp som ska göra det enklare att spela in och dela 42 sekunder långa videoklipp med nära och kära. Du kan dela klippet i privata konversationer med vänner eller i större gruppkonversationer.

  • Vi har sett hur våra användare allt mer anpassar sig till mobila beteenden. Vi ville verkligen hitta ett sätt för våra användara att fortsätta vara i kontakt med varandra mellan sina Skype-samtal, säger Skypes Dan Chastney till tekniksajten Mashable.

Du behöver inte vara orolig över att videoklippen som du delar med dig av lever kvar i all evighet. Ett videoklipp finns endast tillgängligt i två veckor efter att det skickats. Efter två veckor raderas det automatiskt, om du inte väljer att själv radera det tidigare än så.

I Skype Qik har du även möjlighet att svara på videoklippsmeddelanden med så kallade Qik Fliks. En Qik Flik kan liknas vid en GIF, korta klipp på fem sekunder som du använder för att svara på meddelanden.

Skype Qik finns för Windows Phone, Android och iPhone, och samtliga nedladdningsadresser hittar du på programmets webbplats.

Kanske är du intresserad av...