Steam

Microsoft får ny konkurrent

Onlinetjänsten Steam, som tidigare enbart koncentrerat sig på sig på digital distribution av spel tar steget in på ny arena med ett bredare utbud.

3 oktober 2012

Onlinetjänsten Steam, som tidigare enbart koncentrerat sig på sig på digital distribution av spel, har vidgat sina vyer och börjar nu även distribuera nyttoprogram. Först ut är ett litet antal program som koncentrerar sig på utveckling samt så kallade benchmarkprogram som testar datorers prestanda. Företaget Valve som ligger bakom tjänsten utlovar mer program inom fler områden inom en snar framtid.

Valves grundare Gabe Newell har tidigare kommit med hård kritik mot Microsoft för den kommande onlinebutiken i Windows 8. Introduktionen av icke spelprogram i Steam Store får dock hans tidigare uttalanden att framstå som PR-jippon för att smutskasta en konkurrent, i stället för legitim kritik.

Fördelarna som Valve pekar på är att användaren via Steams gratis klientprogram enkelt kan köpa nya program som placeras i ett onlinebibliotek för enkel installation, att programmen automatiskt uppdateras till den senaste versionen, samt att det kommer vara möjligt att spara arbete i den personliga molnlagring som medföljer alla Steam-konton.

Här hittar du onlinetjänsten Steam.

Kanske är du intresserad av...