firefox567

Firefox uppdateras igen

Firefox 7 har precis kommit. Det sker ganska snabbt efter lanseringen av version 6 och dessvärre kan de snabba uppdateringarna ge problem. Dessutom finns betaversionen av Firefox 8 redan att hämta hem för test.

3 oktober 2011

Så har då Firefox 7 släppts kort efter att vi fick sexan. Bland nyheterna finner vi bättre minneshantering, som ska åtgärda problemet med att Firefox tar för mycket ramminne som det sedan inte släpper. Firefox ska även starta snabbare och vara allmänt kvickare än tidigare versioner.

Visst låter det bra med ökad hastighet och snabbare utveckling, men det finns en rad problem om man vill hänga med i framkanten av utvecklingen. Den största uppmärksamheten med den nya versionen är att den kommer så snabbt efter uppdateringen till Firefox 6.

Under 2011 har Mozilla släppt hela tre versioner av sin populära webbläsare. Det ger problem för många företag, som har svårt att hänga med när de tvingas rulla ut nya versioner varje kvartal till de anställda. När de har installerat klar en version har det kanske kommit två nya.

Mozilla försvarar sig med att webbläsaren i första hand är utvecklad för privat bruk. Det visar sig dock att många enskilda också väntar med att uppdatera Firefox. En anledning är att tilläggen till webbläsaren inte hänger med de heller och därmed ställs användarna inför valet att ta bort tillägg som inte fungerar med den nya versionen eller att hålla kvar vid en gammal Firefox. Det är farligt eftersom gamla webbläsare kan utgöra en fara mot såväl datorn som den egna säkerheten när de inte är förberedda för moderna hot på internet.

Till yttermera visso finns betaversionen av Firefox 8 redan klar för nedladdning. Mozilla räknar med att Firefox 8 släpps i början av november.

Kanske är du intresserad av...