Nintendo Switch

Nintendo Switch slår försäljningsrekord.

© Nintendo

Nintendo Switch slår försäljningsrekord

Nintendos nya spelkonsol Switch har precis lanserats och har efter två dagar slagit försäljningsrekord.

8 mars 2017 av Mikkel Jacobsen

Nya Nintendo Switch har gått om gamla Wii som Nintendos snabbast säljande spelkonsol. Det berättar Reggie Fils-Aime på Nintendo America i en intervju med The New York Times. Intervjun är inte publicerad ännu, men journalisten har skrivit om uttalandet på sitt twitterkonto.

Nintendo har inte meddelat några försäljningssiffror för Switch, men som Business Insider skriver, sålde Wii 600 000 enheter under första försäljningsveckan i USA och enligt Nintendo har alltså Switch sålt bättre än så.

Nintendo behöver en succé eftersom företagets förra spelkonsol WiiU bara såldes i 13 miljoner exemplar under sina knappa fem år på butikshyllorna och det är i sammanhanget uselt. Föregångaren Wii såldes till exempel i 100 miljoner exemplar och den bärbara Nintendo DS från 1994 såldes i hela 154 miljoner exemplar.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

© Nintendo

Kritikerrosade spel

Som Ars Technica menar att det krävs mer än en bra försäljningsstart innan Switch kan kallas för en succé.

Nintendo har dock varit med länge (företaget grundades redan 1889 som tillverkare av spelkort), och vet att det krävs bra spel för att locka kunderna. Därför lanseras ett nytt spel i en av världens mest kända spelserie, Zelda, samtidigt som den nya spelkonsolen. The Legend of Zelda: Breath of the Wild, har redan blivit rosat som ett av de bästa spelen någonsin.

Nintendo Switch lanserades den 3 mars och är redan slutsåld i de flesta butiker. 

Nintendo Switch finns att köpa här via Prisjakt.

Kanske är du intresserad av...