Nintendos nya spelkonsol är både stationär och bärbar.

© Nintendo

Nintendo Switch släpps i mars

Spela hemma eller borta med nya Switch.

13 januari 2017 av Mikkel Jacobsen

Den 3 mars är det dags för Nintendo att bevisa att spelkonsolerna fortfarande har en plats här i världen. Då lanseras nämligen företagets nya spelkonsol Switch. Sedan smartmobilernas intåg har det gått lite sisådär för det klassiska spelbolaget och den nuvarande konsolen Wii U har aldrig blivit någon större succé. Frågan är hur det går denna gång.

Batteridriven
För att möta det allt mer mobila spelandet är Switch en kombination av spelkonsol framför tv:n och en bärbar spelenhet. Batteritiden är enligt Nintendo mellan tre och sex timmar, beroende på hur enheten används.

Tillsammans med Switch släpps en onlinetjänst som hör ihop med systemet. Den kommer att vara gratis under sex månader från lanseringsdatumet, därefter vill Nintendo ha betalt för att det ska gå att spela online. Nintendo har inte meddelat vad detta kommer att kosta. Switch kommer i alla fall att kosta 3600 kronor när den släpps. Då ingår en spelkontroll, själva spelenheten samt en dockningsstation för stationärt läge.

Som så ofta finns det inte särskilt många spel vid lanseringen. Flaggskeppet Super Mario Odyssey kommer inte förrän efter sommaren. För att lätta upp stämningen lite utlovar dock Nintendo en strid ström av spel fram till dess. Några spel finns dock från början:


Bekräftade speltitlar vid lanseringen:

1-2-Switch

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Skylanders Imaginators

Just Dance 2017


Se lanseringen här:

Kanske är du intresserad av...