Steam Library

Låna varandras spel online

Onlinetjänsten Steam låter dig dela spel med familj och vänner.

17 september 2013

Onlinetjänsten Steam, främst känd för sin omfattande handel med digitala spel, kommer senare i år att introducera en ny funktion som gör det möjlighet att "låna ut" speltitlar till vänner och familj.

Funktionen heter Steam Family Sharing och gör det möjligt att dela sitt Steam-biblioteket med spel och program med upp till tio personer, där varje medlem får tillgång till egna sparfiler och inställningar. Avsikten är att familj och nära vänner ska kunna dra nytta av varandras inköp.

Tjänsten har dock en del inbyggda begränsningar för att inte göra den för perfekt. Bland annat kan till exempel bara en person åt gången kan komma åt biblioteket, där den ursprungliga ägaren alltid har företräde. Om de skulle uppstå en "krock" mellan ägaren och en som lånar programmet får den lånande användaren en varning och ett par minuter för att avsluta spelandet alternativt köpa titeln själv. Det kommer dessutom inte att finnas någon möjlighet att låna ut enskilda titlar, bara hela bibliotek.

Steam Family Sharing kommer att börja betatestas under hösten, och när det lanseras i skarp version beror på hur betatestningen fortlöper.

Intresserade betatestare kan anmäla sitt intresse på Steams webbplats.

Kanske är du intresserad av...