Guldchipset

Guldchips till spelutvecklare

Godistillverkare instiftar stipendium till svenska spelutvecklare.

13 maj 2014

Små oberoende spelutvecklare brukar benämnas indie eller indieutvecklare (från engelskans independent). På senare år har det skapats stora ekonomiska framgångar av svenska indieutvecklare, men ofta kämpar de med små resurser i en hård ekonomisk tillvaro.

Nu har godistillverkaren Estrella i instiftat ett stipendium som kallas Guldchipset på sammanlagt 50000 kr som ska delas ut till de allra bästa spelidéerna och främja spelets utveckling. Den instiftade juryn ska efter anmälningsperioden utse en vinnare i det tre kategorierna Bästa spel (30 000 kr), Bästa innovation (10 000 kr) och Bästa design (10 000 kr). Utvecklaren behöver inte ens ha ett färdigt projekt för att kunna ansöka.

– Det känns otroligt spännande att införa detta stipendium och möjliggöra fler fantastiska indiespel från Sverige. Spel och snacks går hand i hand, därför ser vi det som en självklarhet att vara med och säkra att den svenska indiespelscenen kan fortsätta leva och frodas, säger Lisa Müller, Senior Brand Manager Estrella.

Mer information och möjlighet att ansöka till stipendiet finns på Guldchipsets webbplats.

Kanske är du intresserad av...