KOM_SV_171450-NR11_C_Send_mindre_billeder_Web

Skicka mindre bilder – helt automatiskt

Bilder från en modern digitalkamera har hög upplösning och är ofta för stora för att bifogas med vanlig e-post. Därför är det smart att förminska bilderna innan de skickas iväg. Låt det här smidiga programmet ta hand om det trista förminskningsjobbet

19 juli 2015

Skickar du bilder på ungarna till farmor eller andra bilder via e-post vet du att det kan vara hopplöst att få plats med dem i ett e-postmeddelande. Moderna kameror har så hög upplösning att bilderna blir för stora för att accepteras av e-postservern eller för att läggas upp direkt på en webbsida. E-posten är fortfarande en teknik som lider av vissa storleksbegränsningar och om en bild är för stor kommer den helt enkelt inte att skickas iväg. Antingen får man skicka bilderna en och en eller så måste de förminskas, vilket innebär mycket extrajobb. Dessutom kan det vara svårt att veta hur bilderna ska sparas om för att bli mindre.

Oavsett anledning är det smart att begränsa storlekarna på de bilder som skickas via e-post. Ska mottagarna bara titta på dem på skärmen finns det absolut ingen anledning att skyffla mängder med megabyte över internet.

Programmet Shrink Pic ligger i bakgrunden i Windows och reagerar bara när det märker att du håller på att skicka eller ladda upp en bild. Det fungerar i stort sett med vilket e-postprogram eller vilken webbläsare som helst. Shrink Pic griper in när det behövs och förminskar en bild med upp till 98 procent innan det lägger in den nya bilden i brevet. Det enda som märks är en liten paus. Den som använder webbposttjänster, exempelvis Gmail, måste ju i alla fall alltid vänta medan en bifogad bild laddas upp till Google. Resultatet är att det blir enklare att skicka bilder.

Hämta Shrink Pic

Kanske är du intresserad av...