Google fotos komse 122015

Använd Google som fotoalbum

Det är överraskande enkelt att flytta över alla sina bilder till Googles kraftfulla fototjänst Google Foton. När de är på plats ser sökjättens datorer dessutom till att de presenteras så bra som möjligt – helt automatiskt.

3 augusti 2015

Mina döttrar står med breda leenden mitt i en flod. Vi är i Denver i Colorado, solen skiner och de gröna buskagen speglar sig i vattnet som porlar över stenarna i den evigt loopande filmsekvensen. Vattnets rörelse och tjejernas fladdrande hår på den annars stillastående bilden gör att man nästan kan höra bruset från vattnet.

Det märkvärdiga är att jag aldrig har spelat in någon film, bara några vanliga stillbilder som Googles datorer har använt för att skapa ett animerat fotografi. Det enda jag har gjort är att dra bilderna från en mapp på min dator till Google Foton i webbläsaren och därmed kopierat bilderna till Googles servrar.

Det går även att använda Google Foton som ett vanligt lagringsutrymme. Det är samma lagringsutrymme som gratistjänsten Google Drive använder, och om femton gigabyte inte är tillräckligt blir det till att investera i mer lagringsutrymme.

Den stora finessen är dock att använda Google Foton som ett näst intill oändligt stort och väldigt smidigt fotoalbum. Det enda kravet är att bilderna som laddas upp inte är bredare än 2?048 pixel, det vill säga dubbelt så brett som full hd. Så länge det villkoret uppfylls går det att flytta över hur många bilder som helst, utan att det påverkar utrymmet som finns tillgängligt i Google Drive.

Kanske är du intresserad av...