Slappna av medan dator gör jobbet åt dig.
Slappa vid datorn

Luta dig tillbaka och låt FolderMill ta hand om alla trista rutinuppgifter.

© Shutterstock

Automatisera rutinuppgifterna

Ibland stöter vi på ett program som vi inte visste att vi behövde. Ett typexempel på det är FolderMill.

1 november 2020 av Martin Lorentsen

I takt med att tekniken utvecklas präglas våra dagliga liv allt mer av datorer – på både gott och ont. Visst är det lättare att skriva texter med tangenter, men det efterföljande arbetet med ett dokument är inte lika spännande.

Ofta måste till exempel Word-dokument göras om till pdf-filer eller en PowerPoint-presentation sparas som en textfil. Den här typen av arbeten är tidsödande och inte särskilt produktiva.

Nu finns det ett sätt att automatisera omständliga rutinprocedurer. FolderMill är ett verktyg som kan göra mycket av det tråkiga arbetet åt dig.

> Mer att läsa: Öppna bilder med gamla filformat


Konvertera automatiskt med FolderMill

Med FolderMill går det att skapa magiska mappar som kan utföra en rad rutinåtgärder.

Låt till exempel en mapp konvertera filer till ett speciellt filformat. Det kan röra sig om Word-filer som ska bli pdf-dokument eller gamla bilder som behöver sparas om i jpg-format.

Du bestämmer själv vad dina magiska mappar ska göra. När det är klart kan du ägna dig åt det roliga datorarbetet och låta FolderMill sköta resten.

> Mer att läsa: Läs pdf-filer i webbläsaren

Hämta FolderMill från Fördelszonen

Du som läser PC-tidningen hämtar FolderMill från Fördelszonen på vår hemsida.

Om du inte är prenumerant löser vi det snabbt. Tidningen skickar vi hem till dig och på en gång kommer du åt allt innehåll i Fördelszonen. Där finns till exempel över 500 program, många tillsammans med artiklar som visar hur de fungerar. Läs mer om våra erbjudanden.

Kanske är du intresserad av...