Apple Pay på iPhone
© Shutterstock

Apple Pay har kommit till Sverige

Apples betalningslösning Apple Pay har kommit till Sverige. Det innebär att Apple-användare nu kan betala med sin iPhone.

24 oktober 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Apples omtalade betalningslösning Apple Pay lanseras nu för första gången i Sverige.

Det kunder till Nordea som nu kan använda Apple Pay och därmed knyta sina kreditkort till Apples app Wallet och sedan betala med telefonen i alla kompatibla kortterminaler i handeln.

Enligt Apple är Apple Pay säkrare än kortbetalningar eftersom varje betalning autentiseras med användarens fingeravtryck. Dessutom kan tjänsten användas utomlands i de länder där Apple Pay är lanserat, till exempel Finland och Danmark.

Ännu så länge är det bara Nordeakunder med Visa eller Mastercard samt kunder till bensinmackskedjan St1 som har företagets Mastercard som kan använda Apple Pay.

Mer att läsa: De 100 bästa apparna 

Nordea Wallet

För att aktivera Apple Pay skannar man in sitt kreditkort i Apples app Wallet. Appen kontrollerar om kortet fungerar med Apple Pay och lägger till det i appen om så är fallet. Därefter måste Nordea verifiera att kreditkortet får användas med Apple Pay, vilket antingen sker genom att man ringer Nordeas kundtjänst eller att man hämtar Nordeas app Nordea Wallet och loggar in på internetbanken via den med hjälp av BankID.

Från och med den 24 oktober går det att använda Apple Pay i Sverige med iPhone 6 och senare modeller av Apples mobiltelefoner.

Läs mer om nya och smarta appar

Kanske är du intresserad av...