Allone

App ska ge ökad trygghet

Svensk app ska göra det tryggare att gå hem.

27 januari 2016

Den svenskutvecklade appen Allone gör det inte bara möjligt att låta betrodda personer följa dig via GPS, skulle något hända larmar den även andra användare som befinner sig i närheten. Bakom Allone står Anders Paulson och hans dotter Filippa Paulson, som fått nog av tafsande, övergrepp och andra kränkningar. Anders fick idén om kunna larma omgivningen, när han var orolig för Filippas säkerhet. - Det är helt oacceptabelt att min dotter och andra ungdomar ska behöva vara oroliga för att bli kränkta när de går på nattklubb, konserter eller festivaler. Jag bestämde mig för att ta fram en gratis app för att hjälpa till att skydda så många som möjligt, säger Anders Paulson.

Med gratis-appen kan betrodda personer se hur användaren rör sig på en karta med hjälp av smartmobilens inbyggda GPS. Det har även ett larm som, när det aktiveras, skickar ett larm till personer som användaren själv valt ut men även till andra användare som är geografiskt nära. Avsikten är att andra användare ska kunna ta emot ett larm från nödställda i närheten och därmed kunna komma till snabb undsättning.

- Det är oftast inte mamma, pappa eller din pojkvän som kan hjälpa dig om något skulle hända, för de är inte på plats, säger Anders Paulson, grundare av Allone.

Appen finns på 15 språk och kan laddas ner på Apples App Store och i Google Play.

Kanske är du intresserad av...