sommer tablet

5 smarta sommarappar

Det finns stora möjligheter att göra sommaren lite smartare, oavsett o du ska ut och resa eller stanna hemma och njuta av det svenska sommarvädret. Vi har samlat fem stycken appar som hjälper dig att njuta av sommaren, oavsett om du är utomlands eller i Sverige.

27 juni 2017

Kommer du att resa utomalands, eller stannar du hemma i Sverige på semestern? Oavsett var du planerar att spendera sommaren finns det gott om appar som kan göra sommaren smartare och mer njutbar.

I varje nummer av PC-tidningen guidar vi våra läsare till smarta appar. Som en gratis sommarservice har vi samlat ihop fem stycken bra sommarappar som kan hjälpa dig bland annat med att hitta campingplatser och undvika dyr dataförbrukning utomlands.

Du behöver inte ens plocka fram plånboken, för alla apparna är gratis. Under beskrivningen för respektive app finns även länkar till App Store och till Google Play, där du kan ladda hem apparna till din smartmobil eller surfdator.

1. YR.NO: Rätt väderprognos 

Det meteorologiska institutet i Norge har skapat en utmärkt väder-app med namnet YR.NO. Det har ordentliga väderutsikter för våra nordiska länder, men de blir lite mer si och så om du reser söderut. Om du stannar hemma i Sverige går det snabbt att få en väderleksprognos för en kommande utflykt till stranden, eller om det är torrare att sitta inne och titta på film.

Ladda hem till iOS 

Ladda hem till Android

2. Min soltid: Glöm inte solkrämen 

Om du vill undvika att se ut som en nykokt kräfta efter en stunds solbadande, kan du ta hjälp av en app. Det finns flera olika att välja mellan, men de har möjlighet att till exempel beräkna hur länge du kan vara i solen utan att du blir röd, utifrån var du är, tid på dagen och hur känslig du är för sol.

Ladda hem till iOS 

Ladda hem till Android

> Läs också: De 100 bästa apparna till Android, Windows Phone och iPhone

3. Gateguru: Hitta på flygplatsen 

Flygplatser kan vara förvirrande platser att hitta på, och det kan vara ännu svårare att lyckas hitta gott kaffe eller något vettigt att äta. Gateguru innehåller kartor för de flesta av världens flygplatser, så att du enkelt kan hitta till rätt gate. dessutom finns listor med matställen och tips om bland annat erbjudanden och transportmöjligheter på flygplatserna.

Ladda hem till iOS 

Ladda hem till Android

4. WiFi-Finder: Kom ut gratis på nätet 

Om du inte har något dataabonnemang i utlandet, eller bara vill undvika dyra dataräkningar när du är ute och reser, bör du ladda hem Wi-Fi Finder. Appen visar en karta med alla platser där det finns så kallade Wi-Fi Hotspots, där du kan koppla upp dig mot internet för att surfa eller kolla e-posten antingen gratis eller till en låg kostnad.

Ladda hem till iOS 

Ladda hem till Android

5. Valuta+: Räkna ut priset 

Det kan vara svårt att veta vad 47,80 euro motsvarar i svenska kronor när du sitter på en liten restaurang i sydfrankrike och ska beställa en flaska vin. Med en valutaomräkninare som fungerar även när du inte har tillgång till internet, är det inget problem att få en fingervisning om ifall du har råd med flaskan som du har tittat på, eller om du ska satsa på något billigare.

Ladda hem till iOS 

Ladda hem till Android

Kanske är du intresserad av...