2 gratis antivirus komse 072016

Fria antivirusprogram kostar!

GRATIS! låter ju bra, men det är inte alltid det går att lita på antivirustillverkarnas guldkantade löften. Vi berättar hur de försöker tjäna pengar på dig.

27 april 2016

Ett modernt talesätt säger att om en produkt är gratis, då är det i själva verket du som är produkten. Dessvärre är det sant när det handlar om gratis antivirusprogram. Även om termen gratis som används på tillverkarnas webbplatser är sanningsenlig, betyder det som regel bara att du kan ladda, installera och använda programmet utan att betala kronor och ören för det. I stället består valutan som du betalar med av din personliga integritet, din tid och din datorkraft eftersom du delar med dig av dina vanor och personlig information samtidigt som du kan luras att installera ointressanta program och bombarderas av reklam och uppgraderingserbjudanden.

För att vara helt säker på att webbläsaren inte får en ny startsida eller att det installeras program du inte har bett om att få, när du installerar ett gratis antivirusprogram, ska du läsa PC-tidningen. Vi har alltid ett kraftfullt antivirusprogram som väntar på dig i Fördelszonen, och vi berättar hur du ska bära dig åt för att installera det så att du och din dator undviker tillverkarnas löften om guld och gröna skogar.

> Så skyddar du dig och din dator

> 7 nya hot du måste vänja dig vid

> Surfa säkert på internet

> Skydda dig mot kidnapparprogram

> Historiens största virusattacker

Kanske är du intresserad av...