Proof är en alkomätare som bärs runt handleden
Proof är ett armband som tillsammans med en app i mobilen mäter och visar hur hög promillehalt du har i blodet.

Proof är ett armband som tillsammans med en app i mobilen mäter och visar hur hög promillehalt du har i blodet.

Armbandet som ser om du är full

Nu borde det vara slut med alla fyllekörningar en gång för alla. Proof är ett armband som håller koll på alkoholintaget.

19 januari 2017

Känner du dig lite dagen efter kan du alltid skaffa en alkomätare att blåsa i för att vara på den säkra sidan innan du sätter dig bakom ratten.

Nu finns det dock en betydligt elegantare och modernare lösning. Istället för att blåsa i en ful och jobbig apparat har du med dig alkomätaren utan att du ens behöver tänka på den.

Proof Wearable är ett smart armband som håller koll på hur mycket alkohol bäraren har i blodet. Med den tillhörande Proof-appen i mobilen går det att följa utvecklingen under festkvällen för att se hur hög promillehalten i blodet är.

Mobilen vet

Appen visar även när du är pigg nog att köra bil och den kan även varna när promillehalten når en viss förutbestämd nivå.

Om flera i sällskapet har Proof kan enheterna kopplas samman och deltagarna se varandras alkoholintag. Därmed går det att få svart på vitt när en kompis som inte borde köra sätter sig bakom ratten.

Så funkar Proof

Innan partyt börjar ska en liten engångspatron monteras i armbandet. Patronen analyserar svetten och kan på så sätt spåra alkohol i dryga tolv timmar.

Batteriet i armbandet håller i fyra dagar på en laddning. Armbandet ansluts trådlöst till en mobiltelefon och en app som visar aktuella mätdata, statistik med mera.

Proof lanseras senare i år. Priset är inte fastslaget, men räkna med runt 150 dollar (cirka 1500 kronor). En engångspatron kommer att kosta runt 30 kronor.

Läs mer om alkoarmbandet.

Kanske är du intresserad av...