kfa01_teaser2

Överlev alla pc-kriser

Pc-tidningen 01-2012: Datorn börjar uppföra sig konstigt och plötsligt är dina filer i fara. Vad gör du? Förbered dig för de allvarligaste pc-kriserna.

7 december 2011
kfa01_teaser

Lyx-allt i ett Allt i ett-enheter är smarta kontorsmaskiner som kan läsa in, kopiera och skriva ut dokument och bilder. Vi testar fyra enheter som är fulla av funktioner som alla i familjen har glädje av.

Handla förnuftigt: Testa datorn i butiken Vilken dator ska jag välja? Hur bra är egentligen datorn jag funderar på?

Här i tidningen testar vi som bekant många datorer in i minsta detalj och våra resultat går att lita på eftersom vi är oberoende. Frågan är hur du gör när du står i butiken och fingrar på en dator?

Som tur är kan du ganska enkelt på egen hand göra en tämligen vederhäftig bedömning. I det flesta välsorterade datorbutiker står nämligen datorerna påslagna, klara att utforskas för den som vet vad hon eller han letar efter.

Medan de flesta potentiella datorköpare nöjer sig med några pliktskyldiga klick med musen, kan du med enkla medel få fram den information du behöver för att bedöma datorn.

I Windows finns det nämligen ett sorts mätinstrument inbyggt som sammanfattar datorns prestanda i några enkla tal. Värdena du kan få fram är kanske inte lika sofistikerade som ett test, men de ger en vägledning om vad datorn förmår och du kan definitivt använda dem för att jämföra olika datorer. Det är en god hjälp vid datorköpet.

Med vänlig hälsning Chefredaktör _Leif Jonasson

PC-tidningen nummer 01 utkommer den 29/12 2011. Köp tidningen klicka här_

Kanske är du intresserad av...