Nytt nummer: Digital säkerhet hemma och adjö till Windows 7

Alla enheter som ansluts till ett trådlöst nätverk kan utgöra ingångar för hackare. Läs om hur du kontrollerar och åtgärdar säkerheten i HELA ditt trådlösa nätverk. Läs också om hur du överlever utan Windows 7 och mycket annat.

16 januari 2020

Det är inte bara datorn därhemma som utgör ett mål för världens alla hackare.

Alla enheter som ansluts till internet via ett trådlöst nätverk är mumma för skurkar och skumma typer. Med hjälp av ett nytt program kontrollerar du säkerheten i nätverket och får råd om vad du bör göra.

Programmet kontrollerar allt från routrar, datorer, mobiler och skrivare till smarta enheter som lampor och tv-apparater.

> Läs hela artikeln i Fördelszonen (endast prenumeranter)

Slut med Windows 7 - vad händer nu?

Med över tio på nacken är Windows 7 ett av de mest omtyckta operativsystemet någonsin från Microsoft. Det används fortfarande på miljontals datorer världen över.

När det dock dags att ta farväl av Windows 7 på riktigt. Microsoft har stängt ner all support till operativsystemet och alla datorer med Windows 7 kommer snabbt att bli allt osäkrare och farliga att använda när det inte längre kommer några säkerhetsuppdateringar.

Så, vad händer nu? Läs om Windows 7 och hur du faktiskt kan uppgradera till Windows 10 gratis – om din dator klarar de tekniska kraven förstås.

> Läs hela artikeln i Fördelszonen (endast prenumeranter)

Mer att läsa i PC-tidningen 2/2020

 • Läs om inställningarna i din mobil som kan rädda liv om oturen är framme. Alla smartmobiler kan ställas in så att vem som helst kan använda dem för att ringa nödsamtal.
 • Ska du sälja eller ge bort din dator är det viktigt att radera all privat information, så att nästa ägare inte kan komma åt dina personliga filer. Vi visar hur du gör.
 • Jämförande test av digitala anteckningstjänster: Evernote, Google Keep, OneNote och Simplenote.
 • Med ett nytt program kan du lära dig att skriva snabbare och mer rätt på tangentbordet.
 • Kom i gång med en av de populäraste apparna i världen – WhatsApp. När mobilen är ansluten till ett trådlöst nätverk kan du ringa, chatta, videosamtala och sms:a gratis.
 • Och förstås nyheter, tester och svar på läsarnas tekniska frågor.

> Här hittar du alla program och artiklar från nummer 2.

Få tag på PC-tidningen

PC-tidningen finns att köpa i välsorterade kiosker och i dagligvaruhandeln runt om i hela landet.

Om du tecknar en prenumeration nu kan du läsa tidningen direkt i din smartmobil eller pekdator med appen Wype. Med appen kan du även läsa de senaste numren av tidningen.

> Prova PC-tidningen för endast 29 kronor. Du kan även välja något av våra andra erbjudanden där du får en speciell välkomstgåva.

Som prenumerant får du också:

 • Full åtkomst till vårt forum där du kan få svar på alla dina frågor om datorer, internet och tillbehör.
 • En egen hemsida hos SimpleSite.
 • 50 GB lagringsutrymme hos Keepit.
 • Tillgång till hela Fördelszonen med över 300 program, instruktionsfilmer, teckensnitt, bilder, spel och appar – samt steg för steg-instruktioner.
 • Testzonen, där vi kontinuerligt publicerar nya tester av datorer, mobiltelefoner, pekdatorer och tillbehör av alla möjliga slag.
 • De tio senaste numren i digitala utgåvor via appen Wype.

Kanske är du intresserad av...