Tips til din computer

I det nya numret av PC-tidningen får du 53 supertips som gör dig till en effektivare användare.

© Shutterstock // PC-tidningen

Nytt nummer: 53 supertips till din dator

Det finns alltid smartare sätt att göra saker i Windows, på internet och på mobilen. I det senaste numret av PC-tidningen får du 53 tips. Vi hittar också den bästa backupen i molnet.

Windows och programmen som är installerade på datorn är ofta så avancerade att det är omöjligt att känna till varje funktion och genväg. 

Det är synd, för det betyder att du kanske missar snabbare, enklare och bättre sätt att använda datorn.

Därför har vi i PC-tidningen nummer 16/2019 samlat ihop de 53 bästa tipsen för bland annat Windows, dina kontorsprogram och webbläsare, så att du kan hitta snabbare sätt att arbeta och kanske hitta någon överraskande ny funktion. 

Det finns även flera tips som kan hjälpa dig att spara pengar. 

Där det är nödvändigt har tipsen även steg för steg-guider för att du enkelt ska kunna använda dem.

> Hämta artikeln i PDF-format i Fördelszonen (kräver inloggning)

Stortest av backup till molnet

Här på PC-tidningen är vi varma förespråkare av att säkerhetskopiera viktiga dokument, bilder och filer. Det är dessutom en väldigt bra idé att säkerhetskopiera till en tjänst som sparar filerna i molnet, eftersom det betyder att du alltid har tillgång till dem och filerna inte riskerar att det går förlorade.

Därför har vi stortestat sex stycken populära molntjänster - Dropbox, iCloud, Google Drive, Jottacloud, Keepit och OneDrive. 

Alla erbjuder en backuplösning gratis, men om du behöver extra utrymme kostar det från några kronor i månaden och uppåt beroende på hur mycket utrymme du behöver. 

Testvinnaren ger dig 15 gigabyte gratis lagringsutrymme, vilket är mycket bättre än de övriga. 

Om du är nyfiken på vilken tjänst som vinner (och tappar) stortestet, kan du hämta den i PDF-format i Fördelszonen (Kräver inloggning)

Mer att läsa i PC-tidningen 16/2019:

 • Programmet SecretFolder gör det enkelt att dölja mappar om du behöver låna ut datorn till andra. Dessutom en utförlig guide till programmet.
 • Programmet TweakPower samt en guide så att du kan anpassa Windows, till exempel justera skrivbordets utseende, vilka funktioner som ska finnas i högerklicksmenyn, och optimera hur musen och tangentbordet fungerar.
 • Guide till en ny funktion i Windows som gör det möjligt att göra bättre sökningar bland dina filer.
 • Åttonde avsnittet av Google-skolan med fokus på Google Site, där du snabbt och enkelt kan skapa en egen hemsida (Om du är prenumerant kan du läsa de tidigare avsnitten i Fördelszonen)
 • Mängder av nyheter, tester samt frågor och svar från vårt Fråga Oss-forum.

> Besök Fråga Oss-forumet här - alla kan läsa, men du måste vara PC-tidningen-läsare för att kunna ställa egna frågor.

PC-tidningen

Här kan du se vad du har att se fram emot i det senaste numret som finns i butikerna nu.

© PC-tidningen

Få tag på PC-tidningen

PC-tidningen finns att köpa i välsorterade kiosker och i dagligvaruhandeln runt om i hela landet.

Om du tecknar en prenumeration nu kan du läsa tidningen direkt i din smartmobil eller pekdator med appen Wype. Med appen kan du även läsa de senaste numren av tidningen.

> Prova PC-tidningen för endast 29 kronor. Du kan även välja något av våra andra erbjudanden där du får en speciell välkomstgåva.

Som prenumerant får du också:

 • Full åtkomst till vårt forum där du kan få svar på alla dina frågor om datorer, internet och tillbehör.
 • En egen hemsida hos SimpleSite.
 • 50 GB lagringsutrymme hos Keepit.
 • Tillgång till hela Fördelszonen med över 400 program, instruktionsfilmer, teckensnitt, bilder, spel och appar – samt steg för steg-instruktioner.
 • Testzonen, där vi kontinuerligt publicerar nya tester av datorer, mobiltelefoner, pekdatorer och tillbehör av alla möjliga slag.
 • De tio senaste numren i digitala utgåvor via appen Wype.

Kanske är du intresserad av...