Så här gör du när Outlook inte längre vill öppna länkar i e-post.

Så här gör du när Outlook inte längre vill öppna länkar i e-post.

Läsare: Jag kan inte öppna länkar i Outlook

Så här gör du när Outlook inte längre vill öppna länkar i e-post.

11 juli 2017 av Emil Maischnack Jensen

I varje nummer av PC-tidningen publicerar vi en del av de frågor och svar som ni läsaren har skrivit i vårt Fråga oss-forum.

Här finns svar på en mängd olika frågor on Windows 10, IT-säkerhet, datorutrustning och mycket mer. Om du är prenumerant kan du dessutom ställa egna frågor, om du till exempel har problem med ditt e-postprogram som den här läsaren:

Fråga: Jag har fått ett problem med Outlook som gör att jag inte kan öppna länkar genom att klicka på dem, till exempel i nyhetsbrev. I stället får jag ett felmeddelande om att handlingen inte kunde genomföras på grund av begränsningar i datorn, och att jag ska kontakta systemadministratören.

Svar: Detta är dessvärre ett ganska vanligt problem, men som lyckligtvis har en enkel lösning: Windows systemregister saknar några specifika som i det här fallet knyter Outlook till en webbläsare. Du kan reparera felet genom att ladda hem och öppna dessa två filer:

1. Outlook

2. Outlook 2

Filerna reparerar systemregistret, och när du har startat om dator kan du öppna länkar i Outlook igen.

Ställ dina frågor i vårt Fråga oss-forum

Har du någon egen fråga som du inte har något svar på? Skriv till oss på vårat Fråga oss-forum

I PC-tidningen kan du läsa fler frågor och svar från vårt forum..

Om du skaffar en prenumeration nu kan du läsa artikeln direkt med din smartmobil eller pekdator med appen Wype. Med den kan du även läsa de senaste tio numren av tidningen.

Kanske är du intresserad av...