Välj rätt dator för att spela de mest krävande spelen

Detta är en annons. +18, stodlinjen.se

13 juni 2023 av Annonsör

Med den ständigt ökande tekniska utvecklingen har spelindustrin tagit stora kliv framåt de senaste åren. För att kunna uppleva dessa moderna spel måste man ha en bra dator som kan hantera alla de krävande grafiska effekterna och processorn som behövs för att spela dom. I den här artikeln ska vi titta närmare på vilken prestanda som behövs för att kunna spela de bästa spelen, och hur man väljer rätt dator för sitt behov.

Prestandakrav för Cyberpunk 2077

Alla vet att livestreamade matcher och de bästa datorspelen inte kräver samma prestanda. För att få ut det bästa av spelet Cyberpunk 2077 måste din dator uppfylla vissa prestandakrav. För att köra spelet på låg grafiknivå behöver du en processor som är minst Intel Core i5-3570K eller AMD FX-8310, 8 GB RAM och en NVIDIA GeForce GTX 780 3GB eller AMD Radeon RX 470. För att köra spelet på hög grafiknivå behöver du en processor som är minst Intel Core i7-4790 eller AMD Ryzen 3 3200G, 12 GB RAM och en NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB eller AMD Radeon R9 Fury. Det rekommenderas också att ha minst 70 GB ledigt utrymme på din hårddisk för att installera spelet.

Denna prestanda behöver du för att spela Red Dead Redemption 2

För att kunna spela Red Dead Redemption 2 behöver du en dator med minst 8 GB RAM, en Intel Core i5-2500K eller AMD FX-6300 processor och en NVIDIA GeForce GTX 770 eller AMD Radeon R9 280 grafikkort. Det rekommenderas även att ha minst 150 GB ledigt hårddiskutrymme för att installera spelet. För bästa prestanda bör du ha 12 GB RAM, en Intel Core i7-4770K eller AMD Ryzen 5 1500X processor och en NVIDIA GeForce GTX 1060 eller AMD Radeon RX 480 grafikkort. Om du vill spela Red Dead Redemption 2 på 4K-upplösning rekommenderas det att du har 16 GB RAM, en Intel Core i7-4770K eller AMD Ryzen 5 1500X processor och en NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti eller AMD Radeon RX 5700 XT grafikkort.

SSD-disk är ett måste för riktiga gamers

SSD-diskar är ett utmärkt val för spelare som vill ha en snabb och responsiv dator. De har lägre läs- och skrivhastigheter än traditionella hårddiskar, vilket gör att datorn kan starta upp och ladda spel mycket snabbare. Det betyder att du inte behöver vänta så länge på att spelet ska starta upp eller mellan nivåer, vilket är väldigt skönt när man spelar spel med lång inladdningstid som t.ex GTA online. SSD-diskar har också mindre rörelsefriktion, vilket innebär att de inte blir lika varma som hårddiskar. Detta minskar risken för överhettning av datorn, vilket kan leda till prestandaförluster. SSD-diskar är också mycket tystare än hårddiskar, vilket gör det möjligt för dig att koncentrera dig på spelet utan störande buller från datorn. Allt detta gör SSD-disken till ett utmärkt val för spelare som vill ha en snabb och responsiv dator med bästa prestanda. En av de största nackdelarna med SSD-diskar är att de är dyrare än traditionella hårddiskar. De har också en begränsad lagringskapacitet, vilket gör att man inte kan ha så många spel på den. Därför är det alltid nödvändigt att ha en vanlig hårddisk också.

Kanske är du intresserad av...