Stockholms stadshus

Stockholm är tredje farligaste staden i Europa

Använder du mobilt bredband bör du se upp när du besöker Stockholm, som är den tredje farligaste staden i Europa att koppla upp sig i.

20 februari 2012 av Markus Dahlberg

Det är säkerhetsföretaget Norton som presenterar en undersökning som visar att Stockholm är en av de städer i Europa som har det högsta antalet riskfaktorer för att utsättas för brott på internet. Det beror på den höga internetanvändningen, antalet datormobiler samt den utbredda användningen av sociala medier. Antalet brott som är relaterade till internet är dock relativt lågt i Stockholm, vilket enligt Norton tyder på att svenskarna är bättre att skydda sig mot digitala brott än invånarna i andra länder. Stockholm hamnar alltså högt upp på listan eftersom vi använder internet i så hög grad.

Allra farligast lever internetanvändarna i Manchester, som är hårt utsatt för angrepp på allmänna surfzoner och attacker med skadlig kod.

Norton avslutar sin undersökning med några goda råd för högre säkerhet online: Var försiktig med att föra ekonomiska transaktioner när du är uppkopplad via en surfzon. Använd komplicerade och unika lösenord för varje tjänst. Skydda datorn med säkerhetsprogram och håll datorns alla program uppdaterade.

Kanske är du intresserad av...