Qarnot QC1 är ett värmeelement som skördar kryptovalutan Etherum

Värmeelementet QC1 letar efter kryptovaluta och använder överskottsenergin som värme.

Värm dig och skörda kryptovaluta samtidigt

Qarnots nya kryptoradiator kan skörda kryptovaluta till ett värde av 1 000 kronor i månaden, samtidigt som den värmer upp ditt hem. Men billig är den inte.

13 mars 2018 av Christian Slot

Värm upp ditt hem och skörda Bitcoin eller andra kryptovalutor samtidigt.

Franska Qarnot har gjort ett värmeelement med ett inbyggt grafikkort, vars processorkraft används för att skörda digitala valutor samtidigt som överskottsvärmen tas tillvara för att värma upp rummet.

Qarnot QC1 radiator skördar kryptovalutor

Den svarta radiatorn både värmer och tjänar pengar.

Qarnot kan processoruppvärmning

Sedan år 2010 har det franska företaget Qarnot tillverkat radiatorer med inbyggda processorer som fungerar som både värmeelement och servrar.

Qarnots största kunder är enligt Techcrunch byggföretag som använder radiatorerna för att värma byggnader och samtidigt få en server.

Qarnot QC1 styrs med app

QC1- styrs via en app i mobiltelefonen.

Styr QC1 med en app

Qarnot levererar QC1 med dubbla grafikkort från AMD, närmare bestämt Sapphire Nitro+ Radeon RX580 med åtta gigabyte grafikminne.

QC1 är förinställd på att skörda kryptovalutan Etherum. Allt man som användare gör är att ansluta radiatorn med en nätverkskabel till routern och ange adressen till sin egen wallet (kryptoplånbok). All valuta som elementet skördar hamnar sedan i plånboken. Läs mer om kryptovalutor.

QC1 kostar runt 30 000 kronor och kan beställas på Qarnots hemsida. Enligt Qarnot kan man förvänta sig att QC1 får fram runt en tusenlapp i månaden med nuvarande priser på Etherum. I den kalkylen är dock inte strömförbrukningen medräknad. Elementet är på 650 watt, vilket ger en elkostnad på cirka 500 kronor i månaden.


Kanske är du intresserad av...