smart sensor och app låter dig styra braskaminen från mobiltelefonen

Aduro Smart Response övervakar braskaminen och visar när det är dags att lägga på mer ved.

Styr braskaminen från mobilen

Nu är det slut med att elda fel i braskaminen. En smart sensor håller koll på eldningen och varnar när temperaturen är för låg eller för hög.

28 september 2017 av Henning Dadkhah Rasmussen

Hösten är här och med den kommer kylan. Därmed är det åter dags att börja elda i braskaminen, om man nu har en sådan. Alla vet att det är svårt att hålla riktig koll på hur man ska elda, antingen för att inte brassa på för mycket eller för att elda för lite så att man inte får upp temperaturen.

Nu tar dock braskaminen steget in i det smarta hemmet. Det sker med hjälp av en sensor som fästs på kaminen och en app i mobilen.

Aduro Smart Response består av en temperaturmätare som monteras utanpå braskaminens skorsten och en app som via mobilen kommunicerar med sensorn.

Styr braskaminen med mobiltelefonen i ditt smarta hem
Smarta hem

Appen som finns för Android och iOS visar kontinuerligt förbränningen.

Via appen visas sedan braskaminens temperatur i realtid och du får veta om det behövs mer ved för att hålla värmen på en jämn nivå hemma. 

Aduro Smart Response sensor monteras på braskaminen

Temperatursensorn monteras på rökröret som går från braskaminen till skorstenen.

Lösningen kan spara pengar när du slipper elda upp ved i onödan, men också ge högre komfort eftersom temperaturen blir jämnare hemma.

Aduro Smart Response kostar 1195 kronor hos exempelvis Bauhaus.

Mobiltelefonen kan även varna om diskmaskinen läcker eller om det finns fukt i källare med en app och den här fuktkänsliga sensorn.

Smarta hem: Bli varnad för oväntade gäster

Det blir allt vanligare att fjärrstyra olika enheter och funktioner via mobilen – det vi i dagligt tal kallar det smarta hemmet. Det går till exempel att styra belysningen hemma med intelligenta glödlampor eller hitta den bortsprungna hunden med en smart signalbricka som fästs i halsbandet.

Du kan även övervaka ditt hem med en ip-kamera med inbyggd rörelsesensor som via mobilen meddelar så for det händer något när du inte är hemma.

Vad är Smarta hem?

Smarta Hem är en beteckning för många olika intelligenta produkter som tillför hemmet ny och smartare funktionalitet.

Ofta kan Smarta Hem-enheter styras vi an app i mobilen, även om det inte är ett krav.

Den nya Smarta-Hem-tekniken gör det möjligt att tillföra moderna och energieffektiva lösningar för ökad säkerhet, komfort och bekvämlighet. Det kan till exempel handla om värmestyrning med intelligenta termostater, tidsreglering av lampor eller smarta lås som kan fjärröppnas med mobilen.

Som en del av sakernas internet där allt är anslutet till internet, kan Smarta Hem-enheter ofta kommunicera med varandra.

Kanske är du intresserad av...