Samsung presenterar produkter för hela hemmet

CES 2017: Elektronikgiganten från Korea presenterade i onsdags nya produkter för köket samt tvättmaskiner och torktumlare med två utrymmen för tvätt.

5 januari 2017 av Mathias Alsted Lund Flinck

Telefoner, pekdatorer, datorer, klockor, spisar och tvättmaskiner är bara några av de produkter som elektronikgiganten Samsung skickar ut på marknaden. Det koreanska företaget kan förse ett helt hem med elektronik för alla upptänkliga göromål. Nu är företaget redo med helt nya produkter som ska göra hemmet smartare.

Tvätta och torka enklare och snabbare

Under Samsungs pressvisning vid årets CES låg en del av fokuset på de nya vitvarorna Flexwash och Flexdry - en ny tvättmaskin och en ny torktumlare.

Bägge maskinerna har två stycken trummor, som gör det möjligt att smidigare och snabbare tvätta olika tvättmängder. Du kan till exempel tvätta en stor mängd kulörtvätt i den primära trumman, samtidigt som den lilla trumman på ovansidan kan tvätta en mindre mängd vittvätt. 

Samma sak gäller för torktumlaren Flexdry, där du kan torka två laddningar tvätt samtidigt med olika temperatur. Givetvis kan bägge maskinerna anslutas till internet och fjärrstyras med en smartmobil.

Stort kylskåp med kalender för hela familjen

Förra året presenterade Samsung ett helt nytt kylskåp med en stor pekskärm där hela familjen kunde ha sina almanackor och göra utskrifter.

Nu kommer uppföljaren Family Hub 2.0, och en av nyheterna är att skärmen kan visa vad som finns i kylskåpet på den 21,5 tum stora skärmen utan att du behöver öppna dörren och släppa ut kyla, vilket sparar energi.

Samsung säger dock inget om huruvida Family Hub 2.0 kommer att släppas i Sverige.

Läs mer om CES 2017 och nyheterna därifrån: Senaste nytt från CES 2017

Kanske är du intresserad av...