Hackare kan ta över din robotdammsugare.

Hackare kan ta över styrningen av robotdammsugare från LG och se allt som den inbyggda kameran kan se.

© LG

Robotdammsugare och intelligenta kylskåp från LG riskerar att bli hackade

Hackare kan ta över kontrollen över robotdammsugare från LG och använda dem för att spionera på användarna, rapporterar säkerhetsföretaget Check Point. Vi berättar hur du stänger säkerhetshålet.

Du bör så snart som möjligt uppgradera din ugn, ditt kylskåp, din tvättmaskin och din robotdammsugare, om de är tillverkade av LG. 

En säkerhetshål i elektroniktillverkarens app som används för att kontrollera prylarna ger hackare möjligheten att ta kontroll över enheterna, enligt säkerhetsföretaget Check Point.

Du är särskilt utsatt om du har en robotdammsugare från LG, eftersom det går att ta kontroll över styrningen och därmed åka omkring och spionera i hemmet med hjälp av dammsugarens inbyggda kamera. 

Säkerhetsbristen upptäcktes i slutet av juli, och sedan dess har LG och Check Point arbetat tillsammans för att stänga säkerhetshålet som gör miljontals användare av SmartThinQ-appen sårbara.

> Läs allt om prylar för det intelligenta hemma här

Så stänger du säkerhetshålet 

Om du är en av dem som drabbats av säkerhetshålet, rekommenderar Check Point att du gör följande två saker:

  • Uppdatera din LG SmartThinQ-app till den senaste versionen, som går under namnet 1.9.23, via Google Play Store, Apples App Store eller från själva appen.
  • Uppdatera den fysiska enheten till den senaste versionen, vilket du kan göra i kontrollpanelen i SmartThinQ-programmet.

Du kan läsa mer om hur hackarna kan ta kontrollen över enheterna här, och i den här videon kan du se hur det går till i praktiken.

Kanske är du intresserad av...