ChanZuckerberg

Skänker 390 miljarder till välgörenhet

Facebooks grundare har valt att donera 99 procent av sina aktier i företaget till välgörenhet, vilket för närvarande motsvarar nästan 400 miljarder kronor.

3 december 2015

Inte nog med att Facebooks grundare Mark Zuckerberg och hans hustru Priscilla Chan presenterade sin nyfödda dotter i ett öppet brev på Facebook - de berättade även att de donerar 99 procent av sina aktier i Facebook, motsvarande nästan 400 miljarder kronor, till sin nygrundade organisation Chan Zuckerberg Initiative, vilken ska koncentrera sig på välgörenhet.

Pengarna från aktierna kommer att betalas ut till Chan Zuckerberg Initiative i form av flera mindre donationer. Chan Zuckerberg Initiative ska arbeta för att "främja människors potential samt främja jämställdhet för nästa generations barn världen över".

Zuckerberg och Chans är en av de största donationerna till välgörenhet genom tiderna, och inte olika den som Microsofts grundare Bill Gates och hans hustru gjorde med Bill and Melinda Gates Foundation, till vilken familjen Gates skänkt drygt 250 miljarder kronor.

Kanske är du intresserad av...