Black Friday

Se upp för falska Black Friday-erbjudanden

På Black Friday lockar butikerna med frestande extrapriser, men det är inte alla erbjudanden som är äkta.

21 november 2016

Först importerade vi Mors Dag från USA, sedan anammande vi Halloween. För några år sedan började butiker ta efter fenomenet Black Friday, en speciell erbjudande-fredag som infaller dagen efter den amerikanska Thanksgiving.

I själva verket handlar det bara om samma förfarande som när butikerna hittar på en födelsedag, jubileum eller annan anledning att få sänka priserna med några procent för att locka till köp.

Titta på före-priserna

Trots att rabatterna kan verka imponerande med en väldigt stor skillnad mellan det ordinarie och det rabatterade priset, finns det anledning att vara skeptisk om erbjudanden verkar för bra för att vara sanna.

Det är inte ovanligt att de ordinarie priserna höjs samtidigt som reapriset sänks för att ett erbjudande ska framstå som ännu bättre - trots att detta strider mot god marknadsföringsetik. Så i stället för att tro på det som butikerna påstår är det tidigare priset, rekommenderar vi att du undersöker priserna på egen hand.

Kontrollera prisutvecklingen hos Pricerunner

På prisjämförelsesajten Pricerunner går det att snabbt och enkelt hitta en produkt som du har hittat i ett Black Friday-erbjudande. 

Det visar bland annat om andra butiker kan matcha erbjudandet, plus att det till höger på sidan visas en graf över produktens prisutveckling. 

Det avslöjar snabbt om det verkligen är ett bra erbjudande eller om det är rena bluffen med påhittade priser.


Kanske är du intresserad av...