Minecraft byggtävling

Nya framgångar för Minecraft

Den svenska spelsuccén passerar ny drömgräns, och ska nu även hjälpa HSB.

11 juli 2013

Spelet Minecraft från den svenska spelutvecklaren Mojang fortsätter sin framgångssaga, och försäljningen av PC-versionen av spelet passerade för en tid sedan elva miljoner sålda exemplar. Om man slår ihop försäljningen av datorversionen med versionerna för mobila enheter och Xbox 360, passerar den totala försäljningen tjugo miljoner exemplar.

Nu ska spelet även hjälpa bostadskooperation HSB att låta allmänheten vara med och designa nästa landmärke som HSB ska bygga. Enligt HSB är tanken att locka unga som ska bo i framtidens Stockholm att vara med och designa hur den framtida stadsbilden ska se ut.

I ett uttalande säger Anders Svensson, VD på HSB Stockholm, att "Vi tycker att användandet av Minecraft är spännande för att nå unga innovationer till framtidens boende. Att de unga själva bygger de bostäder de vill ha är en fantastisk utgångspunkt. Genom denna tävling vill vi utmana oss själva och branschen att tänka utanför ramarna och rita upp ett landmärke för Stockholm." Tillsammans med arkitektkontoret Equator Stockholm pågår just nu en tävling, där minecraftuppgiften är att på tomten utforma ett högt hus med bostäder och släppa loss fantasin med vad som ska finnas och hur det ska se ut.

Det enda som behövs för att kunna medverka är ett exemplar av PC-versionen av Minecraft, och mellan den 1 till 31 juli finns en spelserver på adressen ksf.so för alla intresserade minecraftbyggare.

Den 8 augusti utser Equator tre vinnare och fina Mojangpriser utlovas. De tre pristagarnas idéer kommer också att lyftas in i Equator Stockholms arkitekttävling för HSB 2023.

Kanske är du intresserad av...