Aerocool Dead Silence

Tysta propellrar

Ny fläktdesign ska ge tystare datorer.

7 januari 2014

Tillbehörstillverkaren Aerocool har lanserat en ny variant av kylfläktar kallad Dead Silence för datorchassin, där flera aspekter av den nya designen ska göra kylningen tystare utan att gå ut över de kylande egenskaperna.

Företaget lanserar två huvudmodeller som är 120 respektive 140 millimeter, och dessa roterar i upp till 1200 respektive 1000 varv per minut. En av nyheterna är att fläktarna kan drivas med så låg spänning som 3 volt, vilket ger möjligheten att sänka varvtalen vilket bidrar till sänkt ljudnivå. Fläktarna har även gummiklädda fläktblad och mönstrade ljuddämpare i fläktens fyra hörn, och just de gummiklädda hörnen ska förhindra att ljudalstrande luftvirvlar uppstår. De täcker dessutom skruvhålen, vilket ska hindra vibrationer från fläkten att skapa resonans i chassit.

Enligt företagets specifikationer ligger ljudnivån för 120-millimeternsfläkten på 15,8 decibel vid full belastning, medan den större den större modellen ska ligga 14,2 decibel. Som exempel ligger andning på ungefär 10 decibel.

Kanske är du intresserad av...