vr rygsæk

Tag den virtuella verkligheten på ryggen

Häftigt påhitt: undvik att begränsas av sladdar i den konstgjorda verkligheten.

10 november 2016 av Mikkel Jacobsen

Virtual Reality-produkten HTC Vive är fantastisk, men det kräver gott om utrymme, en snabb dator och mängder av sladdar. Detta gillar inte Zotac, som därför har byggt en dator för HTC Vive som kan bäras på ryggen. Därmed slipper du riskera att snubbla på sladdarna som löper från datorn till VR-utrustningen.

Gott om datorkraft

Datorn innehåller en Intel Core i7-processor, som tillsammans med grafikkortet GeForce GTX 1070 levererar tillräckligt med datorkraft för att kunna hantera VR-spel.

Nu betyder inte det att det går att springa omkring med VR-utrustningen utomhus eller på gator och torg, HTC Vive kräver fortfarande sensorer fastsatta på väggarna för att kunna registrera rörelser. Zotacs dator betyder med andra ord bara att det inte behövs några långa sladdar från en stationär dator till headsetet, utan bara korta sladdar från datorryggsäcken till VR-utrustningen.

Det ska bli intressant att undersöka hur detta fungerar i praktiken, när Zotac kommer med ett offentligt lanseringsdatum. Min personliga erfarenhet av HTC Vive gör mig tveksam till om jag vill ha en hel dator på ryggen när jag spelar.

Det kommer fortfarande att krävas så mycket rörelseutrymme som möjligt, och om dator är för tung kommer det att förstöra spelupplevelsen. Vi får se.

Så här fungerar HTC Vive:

Kanske är du intresserad av...