Somnox löser sömnproblem
© Somnox

Smart kudde löser sömnproblem

Somnox kan göra det lättare att somna och därmed ersätta sömnmedel. Det hävdar i alla fall upphovsmännen av den smarta kudden.

10 december 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Svårt att sova? I så fall hör du till den 20 procent av befolkningen som skaparna av Somnox lovar att de kan hjälpa. Somnox är en smart kudde som genom att verka lugnande ska hjälpa till med nattsömnen. Bönformade Somnox är klädd i tyg och mjuk som en kudde, och tanken är att man ska krama den när det är dags att somna.

Under insomningen känns det som om Somnox andas med lugna andetag, vilket enligt upphovsmännen är lugnande för den som har svårt att komma till ro. När man slappnar av mer och följer med i Somnox andningsrytm blir det lättare att somna och sömnen blir dessutom bättre. Somnox kan även spela upp lugnande ljud. Tanken är att kudden ska vara ett alternativ till sömnmedel.

Videon nedan visar hur Somnox fungerar.

> Läs mer om ny teknik

Stor uppbackning av Somnox

Somnox har tagits fram av en grupp studenter vid det tekniska universitet Delft i Holland. Det hela började som ett skolprojekt, men när studenterna insåg att de hade kommit på något som verkligen fungerade startade de en kampanj på Kickstarter för att få hjälp av allmänheten med finansieringen.

Målet var att skaffa en miljon kronor på en månad, men det målet nåddes redan efter fyra dagar. Det finns uppenbarligen ett stort intresse för alternativ till sömnmedel.

Det unga företaget är därför nu att börja tillverka de enheter som är förbeställda. Vill du också skaffa en Somnox kan du läsa mer på Kickstarter.

De första leveranserna beräknas ske i juli 2018.

Missa inga nyheter om datorer och ny teknik direkt med en prenumeration på PC-tidningen. Just nu får du 2 nummer och en snygg Bluetooth-högtalare för endast 59:50 kronor. Du sparar hela 407 kronor

Kanske är du intresserad av...