Intel Low Power Display Technology förlänger bärbara datorers batteritid

Bärbara datorer kan få bättre batteritid tack vare att Intel har utvecklat en ny skärmteknik som kallas Intel Low Power Display Technology.

Ny teknik från Intel förlänger bärbara datorers batteritid

Skärmen är den största energislukaren på bärbara datorer, men ny teknik från Intel kan minska strömförbrukningen rejält.

Batteritid. Batteritid. Batteritid.

Att kunna fungera i många timmar utan att behöva laddas är tveklöst en av de viktigaste detaljerna för en bärbar dator, och framtidens modeller kan mycket väl få betydligt bättre batteritid än vi är vana med idag.

datormässan Computex i Taipei presenterade nämligen Intel en teknik som kan ge flera timmar extra batteritid på en enda laddning. Tekniken heter Intel Low Power Display Technology och minskar skärmens energiförbrukning väsentligt.

Skärmen är som regel den del av datorn som förbrukar mest ström.

> Läs mer om ny teknik här

Fyra till åtta timmar mer på en laddning

Den nya tekniken är utvecklad tillsammans med skärmtillverkarna Sharp och Innolux, och vid tester på en Dell-dator kunde den förlänga batteritiden med fyra till åtta timmar beroende på beroende på vad datorn behövde arbeta med.

Du kan dock behöva vänta en tid på den bättre batteritiden, tekniken fungerar inte tillsammans med äldre skärmar och inte heller med grafikkort från AMD eller Nvidia.

I stället för du nöja dig med Intel-grafik, som inte kan mäta sig med de två grafikkortsspecialisterna.

Intel har ännu inte sagt när vi kan förvänta oss att se produkter med den nya tekniken.

> Om du vill ha bättre batteritid på din smartmobil, kan du just nu få två nummer av PC-tidningen tillsammans med ett praktiskt extern batteripaket för bara 59:50 kronor. Du sparar 407 kronor. 

Kanske är du intresserad av...