Cintiq Companion 2

Ny superplatta i butik

Wacoms stora deluxplatta fyller två roller.

4 maj 2015

Företaget, mest kända för sina ritplattor och ritpennor, har lanserat Cintiq Companion 2 som både tar på sig rollen som ritplatta och som kraftfull pekdator.

Cintiq Companion 2 ser ut och fungerar som en stor pekdator. Den har en kraftfull pekdator med Intels i-processor (allt från i3 till i7 beroende på modell), åtta gigabyte arbetsminne, SSD på mellan 64 gigabyte och 512 gigabyte beroende på modell. Skärmen är 13,3 tum med en upplösning på 2560x1440 pixel.

Cintiq Companion 2 fyller dock ytterligare en roll när den ansluts till en dator- pekdatorn förvandlas då till en extraskärm som tillsammans med den medföljande pennan fungerar som ritplatta. Pennan har 2048 tryckkänslighetsnivåer och plattan kan känna av pennans lutning, så Cintiq Companion 2 Pro Pen-pennan fungerar som en vanlig penna eller pensel i kombination med program från exempelvis Adobe, Autodesk och Corel.

Cintiq Companion 2 finns i flera olika modeller med olika processorer och storlek på lagringsutrymmet, från ungefär 12000 kronor och uppåt.

Kanske är du intresserad av...