nyheder/BlueTrack-mus_145.jpg

Ny musteknik klarar fler underlag

Microsoft Explorer Mini Mouse är den nya BlueTrackmusen för bärbara datorer. Usb-mottagaren för datorn kan förvaras i ett fack under musen som då stängs av.

29 oktober 2008

Har du för vana att använda en extern mus till din bärbara vet du säkert att den inte fungerar på alla underlag. Sitter du vid ett polerat skrivbord, eller använder musen på en marmorskiva, kommer pekaren att hoppa runt på skärmen, eftersom musen inte klarar av underlaget.

Det blir det ändring på nu när Microsoft introducerar en helt ny teknik för att läsa av underlaget. BlueTrack är ett namn du lär höra mer om framöver. BlueTrack ersätter lasertekniken och bygger på blått ljus som har kort våglängd och därför sprider sig mer än annat ljus. Det innebär att mer av ytan lyses upp och att avkännaren därmed kan läsa av den enklare. I praktiken betyder det att musen fungerar på fler typer av underlag och att den kan användas på ytor som tidigare har varit omöjliga.

PC-tidningen var på plats i Seattle när Microsoft lanserade tekniken och vi testade den på sidan av en soffa, på en heltäckningsmatta och på ett högblankt bord utan problem.

BlueTrack kommer i tre möss: Explorer, Explorer Mini för bärbara pc och SideWinder X8 som är en renodlad spelmus.

Kanske är du intresserad av...