Ny kudde hindrar snarkningar

En ny kudde med inbyggd dator stoppar snarkningar från sängkamraten genom att ändra den skyldiges huvudställning tills snarkandet upphör.

4 oktober 2007

Det är tyska forskare som har uppfunnit kudden som ska sätta stopp för irriterande snarkningar i sovrummet. En prototyp av kudden har nyligen visats på en hälsokonferens i Tyskland.

Kudden är kopplad till en dator, stor som en bok, som till exempel kan ligga på nattduksbordet. När datorn registrerar snarkljuden antingen reducerar eller ökar den ett antal luftfickor inne i kudden. På så sätt ändras huvudets position, så att luftströmmen i näsan underlättas och snarkningarna minimeras, förklarar Daryoush Bazargani, professor i datalogi vid universitetet i Rostock.

Den ergonomiska kudden kan även användas till att massera nacken och en lång rad amerikanska företag har redan visat intresse för tillverkning av kudden.

"Jag uppfann kudden därför att jag själv snarkar. Jag har testat alla möjliga produkter, men ingenting har fungerat”, säger Bazargani, som hoppas att alla som i framtiden kommer att använda kudden får en lugnare sömn.

Kanske är du intresserad av...